سفارش تبلیغ
صبا ویژن

پرسونال برندینگ مهمترین راه برای کسب اعتبار

پرسونال برندینگ چیست؟

پرسونال برندینگ فرایند ایجاد برندی اصیل برای یک شخص یا یک شرکت است. همان ‌طور که از نام‌گذاری این اصطلاح مشخص است، این برند منحصر به شخص شما یا کسب‌وکار شماست.  

بگذارید دقیق‌تر توضیح دهیم برندسازی شخصی یا Personal Branding چیست. در اصل، پرسونال برندینگ یعنی چگونه توجه دنیا را به برند خود و شایستگی‌های آن معطوف کنید. در مسیرساخت برند شخصی باید مطمئن شوید که جامعه‌ی هدف، شما و برندتان را می‌شناسند و به مزیت‌های انتخاب برند شما نسبت به برندهای رقیب آگاه هستند.

پرسونال برندینگ نه تنها یکی از روش‌های بازاریابی است، بلکه در این مسیر شما بازاریاب برند خودتان هستید. پرسونال برندینگ به شما و کسب‌وکارتان اعتبار بخشیده و باعث جلب احترام و اعتماد همکاران و مشتریان می‌شود.

ممکن است کلمه «برندینگ» زمانی که درباره کسب‌وکار استفاده می‌شود، بار معنایی منفی داشته‌باشد. با این حال، به کارگیری اصول و استراتژی‌های صحیح به شما کمک خواهد کرد تا یک برند اصیل برای کسب‌وکار خود ایجاد کنید و در میدان رقابت از رقیبان خود متمایز شوید.

علت اهمیت پرسونال برندینگ چیست؟

در دورانی که محدوده‌ی توجه افراد لحظه به لحظه کوچک‌تر می‌شود، لزوم تأثیرگذاری از هر زمانی بیش‌تر است. بهترین راه برای انجام این کار، پرسونال برندینگ و ایجاد برندی موثق و به‌ یاد ماندنی است.

متأسفانه، اکثر صاحبان مشاغل به اهمیت ساخت برند شخصی واقف نیستند و پرسونال برندینگ از نظر آن‌ها کاری اضافه و زائد است. ولی حقیقت این است که برای ساختن یک کسب‌وکار موفق ابتدا باید یک برند موفق ایجاد کنید.

افرادی که شما و بیزینس شما را بشناسند، اعتماد بیش‌تری به شما خواهند داشت و محصولات و خدمات بیش‌تری را از شما می‌خرند.

4 دلیل برای پرسونال برندینگ

1. متمایز کردن یک کسب‌وکار در میان کسب‌وکارهای دیگر

امروز بیش از هر زمان دیگری داشتن یک برند شخصی قوی در بازار رقابتی کار اهمیت دارد. برند شخصی، بیان‌گر افکار و گفته‌های دیگران درباره شماست. برند شخصی، به نوعی شهرت شما به حساب می‌آید و می‌تواند باعث پیشرفت شغلی یا شکست شما شود.

بنابراین چرا پرسونال برندینگ تا این اندازه اهمیت دارد؟ در شروع کار، برند شخصی به متمایز شدن شما کمک می‌کند. در دنیایی که همه افراد یک مدرک تحصیلی دارند، داشتن یک ویژگی اضافه و منحصر به فرد، توجه کارفرمایان را به خود جلب می‌کند.

با پرسونال برندینگ و ایجاد یک برند شخصی قوی و معتبر، می‌توانید همان فردی باشید که در خاطر آن‌ها ماندگار می‌شود. به علاوه، برند سازی شخصی می‌تواند برای درخواست حقوق بیش‌تر به شما کمک کند.

روش‌های زیادی برای پرسونال برندینگ وجود دارد، اما برای شروع هر مسیر، باید بدانید چه کسی هستید و می‌خواهید برای چه چیزی شناخته شوید. اگر برای تعریف برند خود وقت بگذارید، می‌توانید در شغل‌تان و حتی فراتر از آن، به موفقیت دست یابید.

2. ایجاد فرصت

زندگی در فضای رقابتی دنیای امروز باعث شده که افراد زیادی برای مشاغل، مشتریان و فرصت‌های مشابه رقابت کنند. برای متمایز شدن از دیگران، پرسونال برندینگ و داشتن یک برند شخصی قوی از ضروریات به شمار می‌آید.

یک برند شخصی، ترکیبی منحصر به فرد از مهارت‌ها و تجربیات شماست و باعث شکوفا شدن خود واقعی شما می‌شود. برند شخصی، شما را منحصر به فرد و متمایز از دیگران می‌کند. پرسونال برندینگ موجب می‌شود یک مزیت رقابتی برای خود را به معرض نمایش بگذارید.

وقتی افراد به دنبال شخصی با مهارت‌ها و تخصص خاص شما هستند، شما و برندتان را به یاد خواهند آورد.

به علاوه، یک برند شخصی معتبر می‌تواند به دریافت فرصت‌های جدید منجر شود. وقتی افراد تخصص شما را در حیطه‌ی کاری‌تان ببینند، احتمال این‌که به شما فرصتی برای همکاری یا کار روی پروژه‌های جدید دهند، افزایش پیدا می‌کند.

بنابراین، اگر به دنبال پیشرفت هستید، پرسونال برندینگ نقطه شروع است.

3. اعتماد بیش‌تر مخاطبان

هنگامی که فرایند پرسونال برندینگ را شروع می‌کنید، برای خود به عنوان یک فرد یا برای بیزینس خود، هویت ایجاد می‌کنید. پرسونال برندینگ شامل  ایجاد یک وجهه، پیام و موجودیت واضح و منسجم است که به صورت آنلاین و آفلاین ارائه می‌شود.

از منظر روانشناسی، تمایل برای پرسونال برندینگ ممکن است دلایل زیادی داشته‌باشد. یکی از این دلایل این است که برند شخصی می‌تواند در جلب اعتماد مخاطبان به شما کمک کند.

وقتی مردم حس کنند شما را می‌شناسند و می‌دانند که نماد چه چیزی هستید، احتمال این‌که به شما اعتماد کنند بیش‌تر می‌شود. این اعتماد بیشتر به این دلیل است که احساس می‌کنند با شما مراوده و ارتباط دارند.

آنها می‌دانند که باید از شما چه انتظاری داشته‌باشند و از تخصص و صلاحیت شما در حیطه کاری‌تان اطلاع دارند.

برندسازی شخصی هم‌چنین می‌تواند باعث تمایز شما از دیگران شود. در دنیایی که تلاش همه افراد برای جلب توجه است، انجام فرایند پرسونال برندینگ و داشتن یک برند شخصی قوی می‌تواند تفاوت شما را مشخص و در نهایت در جذب فرصت‌ها به شما کمک کند.

هنگامی که کارفرمایان یا مشتریان بدانند که شما یک برند شخصی معتبر دارید، احتمال این که برای پروژه یا فرصت شغلی بعدی خود شما را در نظر داشته‌باشند، افزایش پیدا می‌کند. بنابراین، اگر به دنبال جلب اعتماد، جذب فرصت‌ها یا متمایز شدن از دیگران هستید، پرسونال برندینگ می‌تواند چاره‌ی کار باشد.

4. مشاهده همیشگی شما به صورت آنلاین

در عصر دیجیتال، پرسونال برندینگ بیش از پیش اهمیت پیدا کرده است. با استفاده از رسانه‌های اجتماعی و گوگل، هر فردی به راحتی می‌تواند با چند کلیک اطلاعاتی درباره شما پیدا کند. در نتیجه، آگاهی از شیوه‌های حضور در دنیای مجازی برای شما یک ضرورت به حساب می‌آید.

برندینگ شخصی می‌تواند به شما کمک کند تا روایت خود را تنظیم و خود را در بهترین حالت ممکن معرفی کنید. هم‌چنین پرسونال برندینگ راهی برای برجسته شدن در میان رقباست.

در دنیایی که همه افراد یک وب‌سایت و یک موجودیت آنلاین دارند، برندسازی شخصی به شما کمک می‌کند تا برتری برند خود را نسبت به دیگران ثابت کنید. پرسونال برندینگ به شما در جلب اعتماد مراجعان و مشتریان بالقوه نیز کمک می‌کند.

اگر آن‌ها ببینند که شما در کار خود متخصص هستید و یک برند شخصی قوی دارید، احتمال این‌که مشتری شما شوند بیش‌تر می‌شود. بنابراین، برندسازی شخصی یکی از موارد ضروری برای موفقیت در دنیای دیجیتال این روزهاست.

عناصر اصلی پرسونال برندینگ (از زبان دوری کلارک)

در ادامه توضیح می‌دهیم عناصر اصلی personal branding چیست. اعتبار، اعتماد، ارتباط و شبکه‌سازی خمیرمایه‌ی پرسونال برندینگ ما هستند. اگر مقالات مربوط به توسعه‌ی شغلی را در کاربوم دنبال کرده‌باشید، احتمالا نام خانم دوری کلارک (Dorie Clark) برایتان آشنا خواهد بود. وی در این مقاله‌ی اثرگذار به سؤال چالشی خود، یعنی «چگونه در عصر شلوغ و پرهیجان و رقابتی امروز دیده شویم و اعتبار و جایگاه تخصصی کسب کنیم؟»، جواب داده‌است.

«سال‌ها ذهنم درگیر این سؤال بود که چطور افراد حرفه‌ای در دنیای شلوغ و آشفته امروز می‌توانند از دیده شدن تخصص­شان مطمئن شوند.

وقتی برای کتاب خودم با عنوان Stand Out تحقیق می‌کردم، با بیش از 50 رهبر خوش‌فکر در رشته‌های مختلف مصاحبه داشتم تا بهترین اصول و وجوه اشتراک را استخراج کنم. به روش‌های مفید بسیاری رسیدم، از پرورش اعتماد، که جایگاه شما را در میان دیگران بالا می‌برد، گرفته تا شناسایی وجوه اشتراکی که افراد برای نفوذ در دیگران و پذیرفته شدن پیامشان می‌توانند از آن‌ها استفاده کنند؛ با وجود این تشخیص‌ها، به 3 عنصر اصلی رسیدم که به وسیله‌ی آن‌ها دیگران ایده‌هایتان را تشخیص و درک کنند، عناصری که بنیادی‌تر از هر چیز دیگری هستند.

این عناصر عبارت‌اند از:

تأیید اجتماعی (Social Proof)؛ افراد را بر آن می‌دارد که به حرف ما گوش کنند؛

تولید محتوا؛ به شما امکان ارزیابی کیفیت ایده‌هایتان را می‌دهد؛

شبکه‌سازی‌؛ باعث نشر ایده‌ها می‌شود.

بدون داشتن حداقل 2 عنصر ذکر‌شده در پرسونال برندینگ ، غیرممکن است که پیامتان دریافت شود. (ایدئال‌ترین حالت داشتن هر 3 عامل است.) باید به این نکته توجه کنید که پویایی می‌تواند به افراد حرفه‌ای به‌ گونه‌ای کمک کند که کسانی که تمایل دارند انرژی خود را صرف روش‌های سهل‌الوصول کنند، بدانند که دقیقا برای ادراک ارزش واقعی خود، باید بیش‌ترین تلاششان را در کجا به کار گیرند.»

1. تأیید اجتماعی

انسان‌ها، به‌ویژه کسانی که مشغولیت و حجم کاری زیادی دارند، نسبت به حفظ و صرفه‌جویی انرژی ذهن خود حساس هستند. اگر این افراد بخواهند هر شخصی که به آن‌ها مراجعه می‌کند را به صورت مستقل بسنجند و تعیین کنند که آیا فرد قابل‌اعتمادی است یا خیر، این موضوع از نظر شناختی برایشان هزینه‌بر است. در واقع، اگر آن فرد خارج از حیطه‌ی تخصصی آن‌ها باشد، قضاوت و محاسبه‌ی ذهنی آن تقریبا غیرممکن می‌شود، زیرا به قدر کافی برای شناخت این افراد اطلاعات ندارند؛ به همین دلیل، تأیید اجتماعی امری حیاتی محسوب می‌شود.

هم‌چنین، روشی اکتشافی است که به مردم این امکان را می‌دهد که چیزی را، بر اساس روابط و پیوستگی با برندهایی که از قبل به آن اعتماد دارند، قضاوت کنند؛ برای مثال، اگر شما وارد دانشگاه هاروارد شده‌اید، احتمالا همه فکر می‌کنند که باهوش هستید؛ اگر کتاب شما جزو پرفروش‌های نیویورک تایمز باشد، به طور قطع پرسونال برندینگ خوبی دارید.

بدیهی است که مواردی استثناییِ بعضا خیره‌کننده‌ای وجود دارند، اما به طور کلی بیش‌تر اوقات تأیید اجتماعی مسیرهای کوتاه و بسیاری مفیدی را برای ما فراهم می‌کند. شما می‌توانید قدرت تأیید اجتماعی خود را با تلاش و هم‌راستا شدن با افراد و سازمان‌هایی که در صنعت شما شناخته شده‌اند، افزایش دهید تا در نهایت مطمئن شوید که ایده‌های شما جدی گرفته می‌شوند.

برای مثال، این‌که اولویت شما فعالیت در بلاگ‌نویسی یک شرکت انتشاراتی باشد، به طوری که افراد مشترک در زمینه‌ی کاری‌تان آن را مطالعه کنند، می‌تواند مسیری کوتاه و سریع برای رسیدن به اعتبار قلمداد شود. اگر قبلا با شرکتی پیشرو در صنعت هم‌کاری داشته‌اید، حتما بررسی کنید که آن را به طور مشخص در بیوگرافی و رزومه‌ی خود آورده‌ و چگونگی آن، نوع فعالیت و زمان اختصاص‌داده‌شده به آن را نیز شرح داده‌باشید.

اگر شما در مؤسسه‌ای حرفه‌ای، سِمَت و موقعیت رهبری و مدیریت داشته‌اید، این سیگنال را به هم‌رده‌های شغلی خود می‌دهید که با احترام شما را برای پُست مدیریت انتخاب کنند. تأیید اجتماعی باعث می‌شود که خیال دیگران نسبت به شما راحت شود؛ در نتیجه، دیگر به ارزیابی اعتبار خود نیاز ندارید، زیرا آن‌ها شما را کاملا بررسی و تأیید کرده‌اند. این جنبه افراد را ترغیب می‌کند تا به ایده‌های شما به‌دقت و با ذهنی باز گوش فرادهند.

2. تولید محتوا

تولید محتوا برای پرسونال برندینگ

یکی دیگر از راه‌های مؤثر پرسونال برندینگ ، تولید محتواست. مادامی که ایده‌هایتان را به اشتراک نگذارید، شناخته نمی‌شوید. افراد حرفه‌ای درگیر ممکن است نگران این باشند که برای تولید محتوا، با توجه به اشباع موضوعات در بلاگ و پادکست‌ها (متن صوتی) و شبکه‌های اجتماعی، دیگر حرفی برای گفتن وجود نداشته‌باشد. درست است که دست به دست شدن اطلاعات و پُست‌ها در یوتیوب یا توئیتر سخت‌تر از روزهای اول آن‌هاست، ولی این نباید هدف اصلی افراد حرفه‌ای در کسب‌وکار قرار بگیرد.

تولید محتوا، چه صوتی، چه تصویری و چه نوشتاری، زمینه‌ساز اهداف متعددی برای رهبران است. زیرا:

شما را مجبور می‌کند تا فکرتان را درمورد زمینه‌های کاری خود شفاف کنید و دقیق‌تر شوید؛

این فرصت را به شما می‌دهد که با هم‌کاران یا مخاطبان الهام‌بخش، چه از راه مصاحبه و چه صرفا با اشاره به نامشان در پُست، شبکه‌سازی کنید؛ برای مثال، زمانی که فردی در مقاله‌ی HBR به اسم رامیت ستهی (Ramit Sethi) اشاره کرد، رامیت او را به صبحانه دعوت کرد.

در نهایت این‌که دیدگاه هوش‌مندانه‌ای به شما می‌دهد تا احتیاجات مخاطبتان را بشناسید. حتی اگر بیش از 10هزار خواننده داشته‌باشید، نوع بسیار باارزشی از اعتباربخشی به کارتان خواهد بود؛ برای مثال، زمانی که یکی از مخاطبان مشکل و چالش خود را برای شما تعریف می‌کند، به مقاله‌ای که در ارتباط با این موضوع نوشته‌اید اشاره می‌­کنید و می‌گویید که می‌توانید برای مطالعه‌ آن را بفرستید.

در نظر داشته‌باشید که با تولید محتوا نه‌تنها مورد ارجاع قرار می‌گیرید، بلکه در چشم افراد به عنوان یک مختصص دیده می‌شوید.

3. شبکه‌سازی در پرسونال برندینگ

داشتن پرسونال برندینگ به 3 روش می‌تواند باعث شناخته شدن تخصص شما شود؛ اول این‌که دسترسی به شبکه‌ی متنوعی از افراد باعث می‌شود که دیدگاه‌های مختلفی به دست آورید که به ظهور ایده‌های جدید منجر می‌شوند و با گرفتن بازخورد موثر و مرتبط باعث می‌شوند که ایده‌هایتان را پالایش کنید؛ دوم این‌که شبکه‌ی گسترده به شما امکان تکثیر سریع ایده‌هایتان را می‌دهد، زیرا با پایگاه بزرگی از افراد شروع کرده‌اید که شما را به صحبت، نوشتن بلاگ یا نشر ایده‌هایتان برای مخاطب تشویق می‌کنند؛ سوم و در نهایت، شبکه‌ی شما به‌تنهایی می‌تواند شکلی از تأیید اجتماعی‌تان باشد، زیرا شرکتی که در آن کار می‌کنید شما را قضاوت می‌کند.

ممکن است این‌که بازیگران اصلی در حوزه‌ی تخصصی‌­‌تان شما را نمی‌شناسند را امتیاز منفی بدانید، اما ارتباط پیوسته با افراد اجرایی برجسته تأییدیه‌ای محسوب می‌شود که اعتبارتان را افزایش می‌دهد. (اگرچه ارتباط آن‌ها فقط بازنشر کار شما، دعوت به عنوان نویسنده‌ی مهمان وب‌سایت یا به اشتراک گذاشتن تصویری که با شما گرفته شده‌است در فیسبوک باشد.)

روش‌های بسیاری برای پرسونال برندینگ وجود دارند که می‌توانید در حوزه‌ی خودتان نامی کسب کنید، اما در سطح اولیه، به تأیید و اعتبار سایرین و این‌که فکر و ایده‌هایتان به صورت عمومی منتشر شوند تا دیگران تخصص شما را ببینند، نیاز دارید؛ هم‌چنین، شما به شبکه‌ای احتیاج دارید که مایل به اشتراک افکارتان باشد. با در نظر گرفتن این 3 عنصر، حتی در میان حجم عمیقی از اطلاعات، تقریبا مطمئن خواهید شد که افکار و ایده‌هایتان شنیده و استعدادتان دیده شده‌است.